(04-27-2011, 01:25 PM)eki111 Wrote: Evo kako ja vidim AC Milan 2011-12 (podvučena imena su “sigurni” novi dolasci)
Abbiati • Amelia • Marchetti
Abate • T. Silva • Mexes • Taiwo • Nesta • Yepes • Villa • Zambrotta
(Pazienza ???) • Van Bommel • Boateng • Ambrosini • Gattuso
Ganso (Robben ???) • Cassano • (Montolivo???) (Farfan???) • Strasser • (Lazzari???)
Ibrahimovic • Pato • Inzaghi • Robinho • (Hulk???) • Merkel • Oduamadi
Klub mogu napustiti:
Roma (deo zamene igrača)
Jankulovski (Banik Ostrava)
Antonini ( deo zamene igrača )
Sokratis (???)
Oddo (možda Lazio)
Bonera (???)
Legrotaglie (???)
Onyewu (???)
Emanuelson (deo zamene za Montoliva)
Pirlo (Juventus ili Roma (ako Ancelotti preuzme Romu)
Flamini (previše skup ugovor mu ističe 2012)
Gattuso (možda Anzhi)
Seedorf (možda Corinthians)
Marchetti dolazi umjesto Amelie,dakle velika vjerojatnost da će golmanska postava Milana naredne sezone biti Abbiati,Marcheti, golman iz primavere(najvjerojatnije onaj Donnaruma)....
 MILANO SIAMO NOI!!!!
Ako kako kazes Marchetti dolazi na mesto Amelie, a gde si ostavio Flavia Romu?
Pre ce biti da Marchetti dolazi umesto Rome, a Amelia moze verovatno traziti neki klub gde ce imati vecu minutazu jer u Milanu je malo verovatno da ce je dobiti, iako je on ove sezoni u dosta navrata imao prilike da se dokaze, jer je Abbiati cesto odstustvovao.
Ipak, mislim da je Marchetti bolji (a i mladji) i od Amelie i od Rome, tako da sam za njegovo dovodjenje, jer ima sanse da on bude novi Abbiati (tako ga barem opusuju Italijanski mediji).
FORZA MILAN
04-27-2011, 02:45 PM
(This post was last modified: 04-27-2011, 03:10 PM by Efekat Leptira.)
(04-27-2011, 12:53 PM)geoff Wrote: Ne slazem se leptiru s ovim sastavom ponajprije zbog starog, sporog i sljedece sezone gotovo sigurno uzasnog veznog reda. Temeljit kostur ekipe na dva igraca koja zajedno imaju 70 godina, a ni deset godina mladji nisu bili nesto brzi, je suludo i neostvarivo.
Van bommel je odigrao odlicnu polusezonu, ali ja ga ne bih zadrzavao jer je prestar. Ambrosini je silom cudnih prilika starter u milanu, posto mu je dodijeljena kapitenska traka na temelju godina provedenih u klubu, ponajmanje zbog kvalitete i liderskih sposobnosti.
Sljedeca je stvar sto u tvojoj formaciji robben i robinho ne bi igrali obranu kao sto je ni danas je igraju, a ne zelim ni zamisliti bommela i ambrosinia protiv veznih igraca uniteda, chelsea, reala ili barce, posto bi to bilo negledljivo. Sastav je za serie a dobar, za lp nista bolji od ovogodišnjeg.
Dalje, nije mi jasno forsiranje nedokazanog dzeke pored ibre koji je daleko najbolji napadac u italiji i to ce biti jos sigurno tri godine. Rasprava o ibrinim ljudskim karakteristikama je, naravno, besmislena.
Argument za prodaju pata je njegov zdravstveni karton, a kao zamjenu bi doveo robbena, covjeka koji u daleko smijesnijim ligama poput njemacke i spanjolske propusti pola sezone jel je ozlijeden. U italiji taj ne bi odigrao 20 utakmica godisnje. Ja pata nikako ne bih prodavao osim ako u labu nisu procijenili da je stvarno kronicno ozljeden. Ali onda njegov nizozemski pandan nikako nije konkretna zamjena. Kad smo vec kod bayerna, ribery bi vec bio druga prica.
Moj bi sastav bio sljedeci ( za obranu se, jasno, slazem ):
--------------------------------------??----------------------------------
-------------------------flamini----------boateng--------------
--------------------------------ganso------------------------------------
----------------------ibra------------------------pato------------------
Umjesto upitnika bih najradje kupio nekog kvalitetnog igraca, ali ako isti ne dodje treba vidit mogu li to odigrati pirlo/seedorf/bommel. Jednog ostaviti, ostalih se rijesiti.
Flamini, iako daleko preplacen, moze odigrati destruktora protivnicke igre sjajno, samo mu netko treba objasnit da igra poput onu zadnje sezone u arsenalu.
Prince, kako sam i najavio prosle ljeto, nase gotovo najvaznije pojacanje koji ce drzati vezu od obrane do napada jos mnogo sezona, nadam se. Trka, zalaganje, srce, lucidnost, brzina, taj sve ima.
Ukoliko ima novca, ja bih se uredno zahvalio ambrosiniu, gattusu, pirlu i seedorfu. Hvala vam na ovih prekrasnih 10 godina, ali vas vise ne zelim gledati. U najgorem slucaju, ostavit jednog od senatora, i kupit mladje igrace zeljne dokazivanja poput boatenga koji nije bio skup, a cudo je od igraca.
Oko napada se nema sta komentirat, najbolji u serie a, ocekivati jos kvalitetniji nema smisla. Kada bi silivo kupio c-a, messia ili rooneya, onda bi mogli raspravljati. Ovako ne vidim kvalitetnije igrace.
Pozdrav
1. kostur ekipe nikako ne može biti DM pozicija. Tim se temelji na odbrani koja je ključ uspeha (primer manchestera, gde 2 top štopera i klasni bek drže kompletnu odbranu uz pomoć jednog osrednjeg DM kao što je kerik). Naravno da ambro i mvb nisu budućnost kluba, ali kao što adis reče, italijanski fudbal i klubovi su pali do te mere da su postali "druga ruka" u raspodeli najboljih igrača.. i nije realno očekivati da za jedan prelazni rok Milan zadovolji sve potrebe.. raspravu o kapitenovim kvalitetama ću zaobići, jer ako ti još uvek nije jasno zbog čega je on najvredniji senator u klubu, neće ti biti jasnije ni posle mog izlaganja.. verovati da je neko u postavi i kapiten u klubu kao što Milan, samo zbog staža je previše naivno, slepo i potcenjivački.
2. flamini-boateng.. ja zaista ne verujem da postoje ljudi koji još uvek veruju u ovu francusku prevaru.. pa van bomel je sa svoje 33 god bolji nego što je ovaj buldog ikada bio.. i koju sezonu u arsenalu spominješ? on nikada nije bio starter u londonu, a činjenica da za 3 god kod 3 različita trenera u Ovakvom Milanu, nije mogao da se nametne kao prva opcija, dovoljno govori koliku je grešku ćelavi napravio što je angažavao ovu nakazu..
s druge strane, boateng nije nikakva super mašina kakvog ga predstavljate i to bi trebalo da vam je jasno nakon ove polusezone.. nije u pitanju box to box zver tipa gerrard, essien.. on je klasičan ofanzivni vezni sa dosta skromnom igrom u defanzivi bez mogućnosti anticipacije i sa izraženo slabim pokrivanjem prostora.. to je panchina fino uvideo i našao mu pravu poziciju..
dakle, ti zagovaraš praktično identičan vezni red koji je ove sezone samo zahvaljujući realu i okseru, prošao grupnu fazu u CL.. u takvom okruženju ni tri Gansa neće promeniti ništa spektakularno.
3. što se tiče igrača sa brojem 11 i moguće razmene.. stvari su vrlo proste.. on više nije u stanju da u jednoj raspaloj ligi kao što je kalčo odigra više od 4meseca u kontinuitetu.. možeš li mi reći kad je poslednji put zatresao mrežu u prvenstvu? da li znaš da je Milan bez njega u timu efikasniji za 0,3 gola u proseku?? da li znaš da od sva 4 napadača ima najslabiju realizaciju u procentima? da li znaš da je njegov golgeterski učinak identičan kao borielov prethodne sezone?? da li znaš da će ove godine ući u 4. deceniju? sve su to jasne indikacije da će taj nečovek za 2 god postati toliko skup za održavanje i toliko neatraktivan ostalim klubovima da Milan neće znati šta ga je snašlo.. tad će biti uspeh uvaljati ga u rodni malme za kikiriki i banane..
s druge strane, džeko ima sve predispozicije, ukoliko mu se da apsolutna sloboda, da postane novi shevchenko.. obe noge, glava, osećaj za prostor, visina, korpulencija, 25 god.. ne može bolje.
4. pato-robben.. Neuporedivo. Drugi je king of the wing, najbolje krilo planete koje može još 4 godine igrati na profi nivou.. dok će pato još 4 god igrati fudbal (ako bude imao sreće) nakon čega može na pecanje.. 10 povreda u sezoni.. pa to je fenomen. Robben , iako staklen, ih nema toliko u karijeri.. ono što je ipak glavna odlika ovog ćelavca je njegova forma.. ja se iskreno ne sećam kad je on odigrao ispod proseka meč.. pa za ovakav kalčo, dovoljno je da bude zdrav 3 meseca i Milan ne može izgubiti scudetto.. a što se tiče odbrane.. igra je jednako dobro koliko i boateng, a učinak ova dva igrača u napadu je besmisleno upoređivati..
5. ambro-van bomel.. 33-34 god i nije toliko strašno.. strašniji su gigs, skols, zaneti sa svojih 37.. pa opet igraju za 3 klase bolje od ramiresa, kerika, kedire, songa, flaminia i ostalih preplaćenih konjina.. ništa ovaj vezni red nije slabiji od ostatka evropske družine, naravno real i barcu u ovom trenutku ne treba računati u tu grupaciju, ali pravilnim i pravovremenim ulaganjima na san siru, Milan kroz 2,3 god može imati dugoročna rešenja i prave zamene i na toj poziciji.. do tad treba graditi tim sa edinom i gansom, a kad oni postanu zveri, xavi će biti veteran.. i tada će se javiti realna mogućnost da Milan dosegne realov rekord od 9 titula..
Budi mi pozdravljen.
Boze sacuvaj. Samo debil, retard, idiot, konj,...moze povezivati Robbena i AC Milan i odricati se Pata. Pa taj Arjan Robben je 9 puta stakleniji od Pata. Pa taj momak, inace veoma dobar fudbaler, ne moze sastaviti dvije utakmice zaredom zbog staklenih nogu. A, osim toga, nevjerovatno sebican igrac, sebicniji od Pata 100x. Taj momak (Robben) nikad nije sastavio 3 utakmica za redom. Dobro, presao je iz Gronongena u PSV kao veliki talent. Nesto malo je i pokazao u PSV-u. A, sta je pokazao u Chelsea i Realu? Pokazao je kurac, i to kurac od ovce (samo nesto malo na momente). Nije ni mogao vise kad je stalno povrijedjen. Na kraju krajeva, zasto su ga se i Chelsiea i Real tako olako odrekli? Leptire, boli Arjana Robbena kurac za njegovim zemljacima (van Bommel,...), ima Luisa van Gaala.
Per aspera ad astra!
Evo taman je poluvrijeme na Velodromeu, igraju Marseille i Nice... pa ako hoće tko bacit oko na Taiwa: http://atdhenet.tv/36910/watch-marseille-vs-nice
Nego leptiru... postoje kompilacije na youtubeu bekovskih sposobnosti igrača i nisu baš iz "zonskih" liga kako kažeš... upiši samo u search overlapping runs i vidjet ćeš kako to rade pravi bekovi, doduše jedini Maicon od aktivnih
A i bio si pun hvale za Villu, kako je to odličan mladić i kako navijači Espanyola plaču za njim po forumima i slično... a njega nema nigdje... ne kažem da je Taiwo loš, ali treba pričekati...
AC Milan IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
![[Image: gnk.png]](http://img213.imageshack.us/img213/1764/gnk.png)
04-27-2011, 07:01 PM
(This post was last modified: 04-27-2011, 07:02 PM by ludiot.)
Milan na kraju sezone otkupljuje Boatengov ugovor
Ganski nogometni reprezentativac u redovima Milana Kevin-Prince Boateng ostat će u redovima "rossonera" i sljedeće sezone, potvrdio je dopredsjednik kluba Adriano Galliani...
- On je naš igrač. Već smo platili polovicu novca za njegov otkup, a druga polovica iznosi šest milijuna eura – komentirao je Galliani za Gazzettu dello Sport.
Boateng je stigao u Milan prošlog ljeta iz Genoe, a "rossoneri" su ga tada doveli na posudbu s pravom trajnog otkupa njegovog ugovora na kraju sezone. Ove je sezone ukupno Boateng odigrao 23 susreta u talijanskom prvenstvu, te je pritom upisao tri gola i dvije asistencije. Očito je svojim igrama zadovoljio čelnike kluba koji će tako otkupiti njegov ugovor s Genoom koji je važeći do 2015. godine.
Nesta se vratio treninzima
Iskusni 35-godišnji stoper Milana Alessandro Nesta uspješno se oporavio od ozljede bedrenog mišića zbog koje je propustio nastupiti prošlog vikenda u dvoboju talijanskog nogometnog prvenstva protiv Brescije...
U srijedu je Nesta uspješno odradio kako trkaće, tako i treninge s loptom, te bi trebao konkurirati za nedjeljni dvoboj 35. kola Serie A protiv Bologne.
Od iste se ozljede uspješno oporavlja i brazilski napadač Milana Alexandre Pato koji je također propustio dvoboj protiv Brescije. Za razliku od Neste, on je u srijedu radio u teretani u društvu Gattusa, Inzaghija i Jankulovskog, ali očekuje se da će također biti spreman protiv Bologne.
Van Basten: Milan ima sjajnu budućnost pod Allegrijem
Nekad sjajni nogometaš Ajaxa i Milana Marco van Basten uvjeren je kako ogromne zasluge u ovosezonskom uspjehu u Seriji A "rossoneri" duguju treneru Massimilianu Allegriju...
Četiri kola prije kraja sezone Milan ima praktički nedostižnih osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Inter i smiješi mu se prvi "scudetto" od 2004. godine. Van Basten je u razgovoru za Gazzettu dello Sport kazao kako do toga ne bi stigao bez sjajnog vodstva.
- Milan i dalje nije na razinu triju favorita za osvajanje Lige prvaka, ali grade pravu momčad i uskoro će biti izjednačeni s velikim klubovima. Allegri je vrlo smiren i iskren čovjek koji ima jasne ideje. Upoznao sam ga u Amsterdamu, a onda smo se opet sreli u Dubaiju. Užitak je razgovarati s njim. On je dobar trener i Milan je dobro izabrao – rekao je Van Basten o treneru koji je na klupi "rossonera" prošlog ljeta naslijedio Leonarda.
svašta.ne bi nikad dao ibru za djeku.bar ne jos.ma nikad.sta vam je.previse se ceka na tog djeku da pokaze da je svjetska klasa.
svaka cast ambrosiniju i van bomelu ali ako nam oni i nagodinu ostanu DM onda se tehnicki nista ne mijenja a to ne zelimo.zelimo osvjezenja u sredini.flaminija bi ja ostavio ali vise kao alternativa s klupe.boateng je se dokazao i mora ostati.ostalima hvala.gatussu najvise.
pato i robben? hm,obojica stakleni ali pato puno vise.ja sam definitivno za robbena pa makar po cijeni pata.moramo priznati i reci da robben cini razliku na terenu.pa gledam taj bayern pisljivi i vidim robbena kako sam unistava protivnike.on je za mene u top5 igraca na svijetu.covjek s takvom lakocom unosi pomutnju u suparnicke obrane i stvara visak igraca.ima dobar sut i nabacaj.ima sve omo sto nama treba.krilo koje uvijek moze probiti protivnika i koji je opasan iz svih pozicija.robben DA!
taiwo je po meni dobar potez.gledao sam ga par puta i mogu rec da je fizicki jako mocan i popravio je se u obrani.i kakav god da je bolji je od antoninija kojem isto kazem hvala za sve, trudio si se,pokusao si ali nisi ti ta klasa.taiwo DA!
ganso DA! mexes DA!
uvijek je lijepo vidit mourinha na koljenima........
EKI oprosti zaboravio sam spomenuti Flavia Romu.On će vjerojatno otići u mirovinu,a pročitao sam zaista da je Marchetti zamjena za Ameliu.
Što se tiče vaših rasprava oko igrača koji jesu ili nisu dobri za Milan...
1.Više volim Džeku nego Ibru, ali ne bi napravio tu zamjenu,Ibra je pokazao da je bitan kotačić i bilo bi glupo takav kotačić maknuti iz ekipe za igrača koji ruku na srce stagnira otkad je stigao u premiership...
2.Robben je definitivno stakleniji od Pata,Patove povrede su istegnuća,Robben kad se ozlijedi nema ga po par mjeseci na terenu...i MEMO Robben nije odlučio ništa više utakmica od Pata, a igra mu je skroz pročitana,ide u desnu stranu,pa ono zabadanje u sredinu i samo to....
3. Za mene Montolivo je dovoljno dobar za Milan,ne kažem da je extra klasa, ali je među boljim veznim igračima u ligi i treba ga uzeti
4.Boateng JE vezna mašina nema tu šta da se sumnja,trči kao konj i tehnički je potkovan....
 MILANO SIAMO NOI!!!!
(04-27-2011, 09:54 PM)kalla1899 Wrote: uvijek je lijepo vidit mourinha na koljenima........
To je tačno. Govnar je zaslužio svu bol ovog sveta jer pokušava da uništi ovu vitešku igru. Drago mi je i što su oštećeni, samo da ga još više boli i peče.. nek umre u gnevu i frustraciji. Međutim, s druge strane, nemoguće je ne primetiti koliku protekciju katalonska govna imaju od uefe.. ovo je samo još jedan u nizu vetar u leđa barci od strane delilaca (ne)pravde..
2006 - sviran nepostojeći faul shevi kod gola za produžetke, polufinale revanš meč - markus merk
2009 - najveća krađa u istoriji fudbala na sred stamford bridga.. 6 penala nedosuđenih za čelsi, polufinale revanš - ćelavi skandinavac ovrebe
2010 - direktan crveni karton za tijaga motu, na simuliranje busketsa, polufinale revanš - de blekere
2011 - direktan crveni za pepea sinoć, nakon čega je odlučen drugi finalista - švabo štark
Sve ove odluke su sramotne, dokazano neispravne, ispod svakog nivoa i što je najgore uvek na stranu jednog a na štetu ostalih klubova.. najgore od svega, što je ta barca zaista najbolji klub trenutno, a opet gotovo svake godine dobija toliku podršku sa "strane" i u takvim uslovima je nemoguće igrati protiv njih i pravo je čudo kako nemaju više klempavih trofeja..
@ senna, brkaš druže lončiće.. ja ne hvalim , ni ne kudim igrače koje nisam gledao u životu.. ja sam samo preneo utiske dečka moje sestre koji živi u barci i ono što sam pročitao na forumu navijača espanjola.. a ti si taj koji donosi prerano zaključke o momku kojeg nisi video na terenu.. a to što ga fašista nije prijavio za CL i što mu pre njega igraju bonera, marek i ostala gamad ne govori da je mali loš, već da je panchina lud.
I poruka za psihopatu iz vijetnama - luj van gal već mesec dana nije trener minhenskog bajerna.. znam da na daleki istok vesti stižu malo sporije, ali imaš internet jado, informiši se pa onda laji, džukelo.
|