Sada sam se sjetio razloga kupovine napadaca, zavirivsi malo u mozak allegrija.
Naime, nacin na koji on razmislja je sljedeci: nama ne treba vezni posto pored montoliva i de jonga imamo jos svjetske klase muntarija, nocerina i polija. Nadalje, nama ne treba stoper posto pored zapate i mexesa imamo birljantne boneru i zaccarda, a po potrebi tu poziciju moze pokriti i najbolji lijevi bek poslije r.carlosa, luca antonini.
Pritom se on jos osjeca sigurno sjajno posto je zajebao nas amatere koji nemamo pojma i gledamo milan preko tv-a. On, naime, vidi nesto sto mi jednostavno nismo u stanju. On vidi svu briljantnost izvedbe jednog muntarija, bonere ili nocerina. On je ispred svoga vremena.
I takvom logikom koji, nazalost, ineki forumasi dijele dolazimo do zapravp vrlo jednostavnog zakljucka: potreban nam je napadac. I di ces bolje nego uciniti najvecem rivalu usluga i oslobodizi ga nezeljenog igraca.
Dakle, jos jedan bravo za grande allegrija.
(08-29-2013, 02:52 PM)geoff Wrote: Sada sam se sjetio razloga kupovine napadaca, zavirivsi malo u mozak allegrija.
Naime, nacin na koji on razmislja je sljedeci: nama ne treba vezni posto pored montoliva i de jonga imamo jos svjetske klase muntarija, nocerina i polija. Nadalje, nama ne treba stoper posto pored zapate i mexesa imamo birljantne boneru i zaccarda, a po potrebi tu poziciju moze pokriti i najbolji lijevi bek poslije r.carlosa, luca antonini.
Pritom se on jos osjeca sigurno sjajno posto je zajebao nas amatere koji nemamo pojma i gledamo milan preko tv-a. On, naime, vidi nesto sto mi jednostavno nismo u stanju. On vidi svu briljantnost izvedbe jednog muntarija, bonere ili nocerina. On je ispred svoga vremena.
I takvom logikom koji, nazalost, ineki forumasi dijele dolazimo do zapravp vrlo jednostavnog zakljucka: potreban nam je napadac. I di ces bolje nego uciniti najvecem rivalu usluga i oslobodizi ga nezeljenog igraca.
Dakle, jos jedan bravo za grande allegrija.
Zaboravljas Saponaru i Birsu koji upravo trenira u Milanellu
Huh, onda smo tek pokriveni:-)
(08-29-2013, 10:36 AM)geoff Wrote: @kakabanja
Imas firmu koja je dvadeset godina radina briljantno, ostvarivala profite i bila najbolja na trzistu. Zadnjih pet godina menadzment radi konstantne gubitke i firma je izgubila nekoc vodecu poziciju pred brojnim bolje organiziranim firmama. Hocemo li odrzati menadzment iz pristojnosti i zahvala za minuli rad?
Iskreno se nadam da Milan nikada nece postati firma, kao sto to nije ni vecina klubova Serie A (iako se Roma svojski trudi). Firma je Celzi, PSG, Mancester, Bajern i ostali, firme su engleski klubovi (oni trenera zovu menadžer???!!!!!!) a firma je i Anži - kad propadne neki posao klub ode u pm. Vise volim vidjeti onu dvojicu trojicu u krupnom planu sa cigarom u ustima, kao sinoc, drze nekave parole u ruci, nego punu Alians arenu gdje imas osjecaj da gledas play station igricu. Čuješ nekakvu buku, izgleda kao prava a u stvari mašina se dere. Kad si vidio zadnji put u Švaba, Engleza ili Španaca neki transparent sa porukom, da neko iskaže svoje mišljenje. Njemci se dobro napiju pa kuci da spavaju i rade . Englezi se dobro napiju, pobiju prije i poslije pa kuci da spavaju i rade, aspanci se napiju, ne pobiju ali poslije idu na veceru i onda na avion u Japan i ko zna gdje (odakle su vec dosli da pogledaju Barselonu ili Real).
Ipak, i ako uzmemo u obzir da je Milan firma i tu tvoju argumentaciju, opet mislim da nisi u pravu. Postoje firme koje uspjeh postizu preko noci ali one vrlo kratko traju i vrlo brzo propadaju. A postoje i firme koje uspjeh polako grade. Tu bude uspona i padova. Bude i godina u kojima gubis, ali dugorocno si na dobitku.
Takodje ni tih 5 zadnjih godina nije bio neuspjeh 2 su bile posljedica afere, 1 smo bili prvaci, jednom nesretno i nepravedno drugi a prosle nakon svih mogucih odlazaka i desavanja 3 (drugi dio sezone smo maestralno odradili htio ti to priznati sebi ili ne), a konstantno smo medju 16 u Evropi (prosle godine smo mi ispali zato sto je Mesi igrao protiv nas a Bajern pobijedio zato što je Mesi bio ozlijeđen).
Kao prvo od pocetka sam rekao da navijam da pobijedimo. I fino sam obrazlozio nema Eurolige. Vec MORA bit Ch. Liga. Ovo je Milan i on pripada u Ch. Ligu kao Real Madrid.
Drugo, tek sad treba dat nogu Allegriju i dat momcad nekom ko zna sa njom radit do ljeta kad dolazi Prandelli. Silvio, Galliani i Allegri se sastaju upravo u Arcore-u vjerovatno da rijese sve dileme. Mislim da je Silviju dosta svega. Trpio ga je, i opet je evo na pocetku sezone pokazao da se nije nista makeo od prosle. Jednostavno hvala za sve i zbogom.
Matri jos nije siguran jer se ceka hoce li dobit Max nogu. Jer ga samo on zeli. Eriksen i dalje nije potvrdio Tottenham, tako da moze bit da se ceka svrsetak vecerasnjeg sastanka da se zna sta dalje. Uzimat Matria za 12 mil. znaci samo da je Juventus doveo Teveza za 0 €
Bravo Juve, uspijeli ste nas zguzit. Hvala ti Galliani sto si nas ovako jeftino prodao kao kurvu sa petlje.
Veceras zelim najjacu grupu samo radi Allegrija, Gallianija llojiga gura i pacijenata sa tribina i foruma. Mislite da Allegri zna sboj posao? Eto vam onda najjaci pa nek vas izvuce iz govana.
Ajmo izvlacenje !!!!
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
08-29-2013, 05:23 PM
(This post was last modified: 08-29-2013, 05:25 PM by dejo.)
Jednako ste srali protiv Pazzinija prošle godine, a dečko utrpao 17 komada
Evo Ensare Barca...
sad želim City u grupi...ili još bolje Borussiu...
a onda Celtic
a kad prođemo stavljaš Allegrija na avatar
 MILANO SIAMO NOI!!!!
(08-29-2013, 05:23 PM)dejo Wrote: Jednako ste srali protiv Pazzinija prošle godine, a dečko utrpao 17 komada
Evo Ensare Barca...
a onda Celtic
dejo ja ne serem zbog Matrija ko igraca nego na cinjenicu da se za njega daje 12 miliona, a nemaju se te pare ni za Hondu, ni za Ljaljica, postenog stopera ili Eriksena...
(08-29-2013, 05:39 PM)Rosson3r Wrote: (08-29-2013, 05:23 PM)dejo Wrote: Jednako ste srali protiv Pazzinija prošle godine, a dečko utrpao 17 komada
Evo Ensare Barca...
a onda Celtic
dejo ja ne serem zbog Matrija ko igraca nego na cinjenicu da se za njega daje 12 miliona, a nemaju se te pare ni za Hondu, ni za Ljaljica, postenog stopera ili Eriksena...
to se slažem
nisam ni mislio na tebe
uglavnom grupa je napeta,ali prolazimo je
 MILANO SIAMO NOI!!!!
(08-29-2013, 05:23 PM)dejo Wrote: Jednako ste srali protiv Pazzinija prošle godine, a dečko utrpao 17 komada
Evo Ensare Barca...
a onda Celtic
Bem ti sve, sekund falio da dobijemo city ili bvb hehehe 
Al moram priznat opasna grupa. Barca, ajax i celtic. Uf uf uf
Bit ce tesko kako god okrenes
Ma dejo jarane ako je za tebe evo odma cu stavit panchinu hehehe :p
Sta kazete? Realno mozemo bit drugi, bez ikakvi poteskoca
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
rijeka na poluvremenu ima prolaz...sale je vjerojatno skroz lud
 MILANO SIAMO NOI!!!!
|